Dyrt ikke at kende reglerne ved langtidsleje af biler

Dyrt ikke at kende reglerne ved langtidsleje af biler

Forsikringsselskaberne kan afvise erstatningskrav ved skader, hvis du udlejer biler ud over 30 dage uden at sikre, at den rette forsikring er med. Det har en ny dom fra byretten netop bekræftet.

Et værksted havde udlejet en bil uden tidsbegrænsning til et firma, der udførte godstransport. Efter 30 dage påkørte lejer en bro og skaden blev anmeldt til forsikringsselskabet som en kaskoskade.

Efter et par måneder meddelte forsikringsselskabet imidlertid, at de ikke ville dække skaden. Årsag? Bilen havde været lejet ud i strid med udlejningsbekendtgørelsen, idet der ikke var sket meddelt brugerskifte, og forsikringen ville være ophørt, hvis forsikringsselskabet havde været orienteret om brugerskiftet, fordi udlejningen var til et transportfirma. Derudover mente forsikringsselskabet slet ikke, at bilen kunne anvendes til langtidsudleje, idet udlejningen ikke var “lejlighedsvis”.

Kontakt din forsikringsmægler og få klarhed

Sagen blev indbragt for byretten, der gav forsikringsselskabet medhold; de kunne afvise forsikringsdækningen.

Ifølge FMG er der tale om en situation, der kunne være undgået, hvis den rette forsikring havde været i hus.

”Sagen giver endnu en gang anledning til at understrege vigtigheden af at have styr på reglerne”, siger salgsdirektør Jeppe Holm, FMG og understreger, ”at det har din forsikringsmægler, så kontakt os hellere en gang for meget end en gang for lidt.”

Det kan blive rigtig dyrt

I denne sag var det heldigvis ”kun” en bil og en kaskoskade, der var involveret. Hvis der fx var sket skade ved et sammenstød med en anden bil eller var sket personskade, havde regnestykket set helt anderledes ud. Når forsikringsselskabet kan afvise enhver dækning, risikerer du som forsikringstager nemlig at stå med ikke bare en skadet bil, men også med udgiften til en modpart. Og en personskade kan løbe op i mange millioner.

Så som altid giver det altså god mening at kontakte din forsikringsmægler inden du har brug for forsikringen.

Vil du vide mere?

Sørg derfor for i samarbejde med din FMG forsikringsmægler løbende at få gennemgået dine erhvervsforsikringer, så de kan tilpasses efter din virksomheds skiftende behov.

Kontakt FMG på telefon 70 20 24 36 eller din forsikringsmægler direkte.