Hvor lang tid kan du tåle, at driften er nede?

Hvor lang tid kan du tåle, at driften er nede?

En driftstabsforsikring kan være afgørende for at beskytte din virksomhed mod de tab, der kan opstå som følge af uforudsete begivenheder. Derfor er det vigtigt at foretage en omhyggelig vurdering af virksomhedens behov, forstå forsikringens dækningsomfang og betingelser, og arbejde tæt sammen med din FMG forsikringsmægler for at sikre, at din virksomhed har den rette beskyttelse på plads.

Driftstabsforsikring er en tillægsforsikring til din erhvervsforsikring. Den dækker din virksomheds tab af fortjeneste under en stilstand i driften som følge af fx brand, indbrudstyveri, vandskade eller maskinhavari.

Den periode hvor du oplever tab, og hvori forsikringen erstatter det lidte tab – også kaldet driftstabsperioden – vil almindeligvis være 6, 12, 18 eller 24 måneder.

Derfor er det altid en god idé at undersøge, om din virksomhed har den rette dækningsperiode på jeres driftstabsforsikring. Forskydning ift. lagerbehold kan være en god ide – særligt hvis det er sæsonvarer og varer med begrænset salgsdato.

Lang sagsbehandling hos myndighederne

Skal en produktionshal eksempelvis bygges op efter en brand, er det godt at vide, at sagsbehandlingstiden for byggesager og miljøgodkendelser kan trække i langdrag og i nogle tilfælde over et år.

De lange sagsbehandlingstider betyder, at mange virksomheder kan være underforsikrede med en for kort dækningsperiode.

Mangel på materialer og håndværkere

Netop nu er det også vigtigt at tage højde for, at der kan være ekstra lange leveringstider på byggematerialer, og oven i dette ser vi også mange steder mangel på håndværkere. Alt sammen faktorer, der har stor indflydelse på, hvor lang tid genopbygningen af din virksomhed efter en skade tager – og hvor lang driftstabsperiode du har behov for i din driftstabsforsikring.

Er du underforsikret?

Er den driftstabsperiode, du har behov for, kortere end den tid det tager at få genetableret driften, så er dækningen på din forsikring for lav, og du er underforsikret. Det er en udfordring, man gerne vil være foruden i en i forvejen svær situation.

Sørg derfor for i samarbejde med din FMG forsikringsmægler løbende at få gennemgået dine erhvervsforsikringer, så de kan tilpasses efter din virksomheds skiftende behov.

Kontakt FMG på telefon 70 20 24 36 eller din forsikringsmægler direkte.